Piec gastronomiczny do restauracji. Podpowiadamy jaki model wybrać

Wybór odpowiedniego pieca do lokalu jest niewiarygodnie ważny. Każdy sprzęt powinien być odpowiednio dobrany, tak aby zapewniał jak największą wydajność. Zbyt mały może wydłużać czas przygotowywania potraw, za to za duży może generować wysokie koszty. Sprawdź, jaki model pieca wybrać.

Na czym się skupić przy wyborze odpowiedniego pieca?

Piece gastronomiczne powinny być idealnie dobrane do lokalu, w którym mają stanąć. Jest wiele czynników, które powinniśmy uwzględnić przy wyborze. Istotne powinny być: wielkość lokalu, charakter oraz oferta. Rodzaj potraw oraz ich liczba znajdująca się w menu jest jednak kluczowa. Przed kupnem należy zwrócić uwagę na wymiary pieca, na jego szerokość, wysokość oraz głębokość. Wśród szerokiej oferty pieców bez trudu znajdziemy optymalny. Należy również zastanowić się, czy do naszego lokalu potrzebny będzie piec podstawowy, czy zaawansowany. Nie w każdym lokalu bowiem funkcja gotowania na parze czy wykorzystywanie najnowszych technologii będą konieczne. Nie musimy przepłacać.

Piec konwekcyjno-parowy

Piec konwekcyjno-parowy to urządzenie, które zaopatrzone zostało w podstawową funkcję pieczenia i naparowywania. Sprawia to, że piec ten jest wielofunkcyjny i przystosowany do gotowania, pieczenia, blanszowania, obróbki termiczno – parowej, a także gotowania zdrowego w niskich i wysokich temperaturach. Mogą być one sterowane manualnie lub automatycznie. Ten drugi rodzaj sterowania zdecydowanie ułatwia pracę.

Piece piekarniczo-cukiernicze z nawilżaniem

Konwekcyjne piece piekarniczo – cukiernicze polecane są do lokali piekarniczych, cukierniczych oraz gastronomicznych. Są to piece solidnie wykonane, które słyną z szerokiej funkcjonalności i są niezastąpione w branży gastronomicznej. Sprawdzą się jako wyposażenie niewielkich lokali gastronomicznych, takich jak kawiarnie, cukiernie, bary czy sklepy spożywcze. Piece są niezwykle proste w obsłudze i pozwalają na rozszerzenie oferty o świeże, ciepłe i wypiekane na miejscu produkty. Jest to niewielkie urządzenie, które w zależności od modelu może nagrzać się nawet w 15 minut.

Piec konwekcyjny kompaktowy

Tego typu piece idealnie nadają się jako wyposażenie mniejszych lokali gastronomicznych. Piec konwekcyjny posiada stały przepływ i cyrkulację gorącego powietrza, co pozwala na równomierne pieczenie dań. Możliwe jest pieczenie w nim równocześnie dań różnego rodzaju. Bez trudu w jednym czasie przyrządzimy mięsa, ryby, ciasta. Nie zachodzi ryzyko, że ich smaki czy armaty będą się przez siebie przenikać.

Piece do pizzy

Wybierając sprzęt do pizzerii, zaczynamy od znalezienia w dostępnej ofercie doskonałego pieca. Tylko profesjonalny i wysokiej jakości sprzęt sprawi, że główne dania będą dobrze przygotowane. Na rynku znajdziemy modele jedno- i dwukomorowe. Piec do pizzy musi być odpowiednio dobrany do typu lokalu, w którym ma stanąć, aby spełniał potrzeby lokalu i jego gości. Popularnością cieszą się piece elektryczne oraz gazowe. Ważnym elementem jest również praktyczna podstawa do pieca.

Piec gastronomiczny do restauracji. Podpowiadamy jaki model wybrać
Rate this post

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here